- Bu konu 2 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 8 yıl 1 ay önce tarafından güncellenmiştir.
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Anasayfa › Forumlar › Etik Forum › Etik Kod Yazma- Bilgi toplama aşamasında yardımcı araç
Merhaba Etik ve Uyum Yönetimi Eğitiminin Değerli katılımcıları,
Bu sabah İdil Hanım bahsetmişti “Etik Kod” yazarken – “Bilgi Toplama Aşaması”nda sektörünüze özgü sorunları araştırmalısınız diye belirtmişti.
GRI (Küresel Raporlama Girişimi) finansal olmayan performans raporlaması standardını kullanırken de benzer bir sorun/risk analizi yapıyoruz buna da önceliklendirme analizi diyoruz. Bu analiz sırasında kullandığımız sektörlere göre genel-geçer “öncelik”/sorun listeleri var. Bu listeleri temel alıp kendi kurumunuza özgü Etik Kod çalışmasına başlarken bir çıkış noktası olarak kullanabilirsiniz.
52 sektöre dair küresel ve yerel öncelikler doğrultusunda hazırlanmış sorun listeleri aşağıdaki linkteki belgenin 21. sayfasından itibaren bulabilirsiniz.
https://www.globalreporting.org/resourcelibrary/sustainability-topics.pdf
Kolay gelsin. Haftaya cumartesi günü görüşmek üzere.
Mine İzmirli
Etik ve Uyum Yöneticiliği Sertifika Programı’nın Değerli Katılımcıları,
Bu sabah İdil Hanım Etik Kod Nasıl Yazılır? oturumunda bahsetmişti. Etik Kod Yazımında Bilgi Toplama Aşamasında sektörünüze özgü sorunları analiz edin diye belirtmişti.
GRI (Küresel Raporlama Girişimi) finansal olmayan performansa dair raporlama yaparken bize de benzer bir aracı öneriyor: sorun analizi/önceliklendirme analizi. Bu analize yardımcı olmak için de 52 sektöre özgü sorun listelerini bizle paylaşıyor.
Kurumunuza özgü Etik Kod yazarken bu sektörlere özgü sorun kümelerini bir çıkış noktası olarak kullanabileceğimizi düşünüyorum. Ben de bu listeleri paylaşmak istedim. Aşağıda linki olan belgenin 21. sayfasından itibaren 52 sektöre özgü sorun listelerini / öncelikleri bulabilirsiniz.
https://www.globalreporting.org/resourcelibrary/sustainability-topics.pdf
Kolaylıklar, haftaya cumartesi görüşmek üzere.
Mine İzmirli
Mine Hanım,
Bu güzel paylaşımınız için teşekkür ederiz. Katılımcılarımızla yarın maille de bu raporun linkini paylaşacağım.
İyi pazarlar, sevgiler,
Bahar
Eğitimin Kapsamı ve Hedefi
Şirketlerin yerel ve global pazarlardaki etik risklerini yönetecek; yerel ve uluslararası yolsuzlukla mücadele yasalarına uyumu sağlayacak; etik lider olarak rol model olacak, ekibini ve diğer şirket çalışanlarını eğiterek farkındalık yaratacak, yasaların talep ettiğinin de üzerinde, şirketin etik değerlerinin iş yapma yöntemlerine yansımasını sağlayacak iç mevzuat oluşturacak ve bunlara uyumu yönetecek yöneticiler Etik ve Uyum Yöneticisi olarak şirketlerde görev alabilirler.
Etik ve Uyum Yöneticiliği, global şirketlerin ulaştığı tüm coğrafyalarda önemli mesleklerden biri haline gelmektedir ve gitgide bu meslek için insan kaynağı ihtiyacı artmaktadır. Etik ve Uyum Yöneticileri şirketin karar alma mekanizmalarında stratejik ve kritik kararlar almasına yardımcı olurken, şirket yönetiminin ayrılmaz bir parçasıdır. Etik ve Uyum sertifika programı sadece Etik ve Uyum yöneticisi olmak isteyenleri değil, ayrıca farklı disiplinlerden gelen her türlü şirket çalışanı, şirket yöneticisi, öğrenci, akademisyen ve kamu çalışanlarının da kariyerleri ve kişisel gelişimler için tercih edilmektedir.
Etik ve Uyum Yöneticisi Meslek Standardı TEİD bünyesinde kurulan bir komite tarafından hazırlanmış, T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul görüp 09.06.2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.
TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” Sertifika Programı katılımcılara Türkiye ve Dünya’dan etik ve uyum yönetimi konusunda yerel ve uluslararası uzmanların deneyim paylaşımlarına, vaka çalışmalarına erişim ve 230’u aşkın TEİD Akademi Mezunlar Ağı’nın bir parçası olmayı sağlamaktadır.
TEİD Akademi çatısı altında sadece TEİD Akademi Mezunlarına özel etkinliklerle, yeni dönem derslere ücretsiz katılım imkanlarıyla TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” mezunları aldıkları bilgileri hem pratiğe geçirmekte hem de güncel tutma konusunda da TEİD Akademi’den destek alabilmektedir.
Kimler Katılmalı?
Neden Katılmalıyım?
Bu sertifika programı Etik ve İtibar Derneği tarafından hayata geçirilmiştir. Hem iş dünyasından hem de akademik dünyadan eğitmenlerle Etik ve Uyum Yöneticisinin günlük hayattaki gereksinimlerine ve şirketlerin bu pozisyondaki yöneticilerinden beklentilerine göre uluslararası eğitimlerin de incelenmesi ile tasarlanmıştır. Türkiye’de alanında en kapsamlı ve tek olan bu program, katılımcıların yerel ve global anlamda kariyer gelişimlerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.
*Programın sonunda tüm şartları yerine getiren katılımcılarımız TEİD Akademi tarafından onaylı bir “Başarı Sertifikası” almaya hak kazanacaklar.
Hangi Sorulara Cevap Bulacaksınız?