Sosyal Etki Girişimcisi, Sürdürülebilirlik Akademisi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi
Kariyerine 1994 yılında Coca Cola’da Pazarlama Uzmanı olarak başlayan Arzu Deniz Aksoy, 2000-2006 yılları arasında 3M’de Pazarlama Müdürü olarak çalıştı. 2006 yılında BASF’ye Avrupa ve EAWA Pazarlama Müdürü olarak transfer olan Aksoy, 2010-2019 yılları arasında BASF’de Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü olarak görev yapmıştır.
Kariyerine 2019 Temmuz ayından itibaren “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” ekseninde çalışan kar amacı gütmeyen kurumlara “Yönetim-Strateji Danışmanı” olarak destek vermekte olan Aksoy, aynı zamanda Sürdürülebilirlik Akademisi’nde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Birleşmiş Milletler’in 10 Evrensel İlkesi ve 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı ekseninde marka, pazarlama, iletişim ve sürdürülebilirlik alanında sosyal etki danışmanlığı hizmeti vermektedir. 21’inci yüzyıl yetkinlikleri ekseninde; marka iletişiminin sürdürülebilirlik, etkili liderlik ve toplumsal fayda bilinci ile oluşturulması gerektiğine inanmaktadır.
Global Compact Türkiye, Hedefler için İş Dünyası, UNDP ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu sosyal etki ve strateji danışmanlığı yaptığı kurumlardan bazılarıdır.
‘Kişisel Marka’, ‘Lider İletişimi’, ‘Marka Elçiliği’,‘Marka İtibar Yönetimi’ eğitimleriyle genç profesyonelleri desteklemeye devam etmektedir. 2019 yılından itibaren Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Lisans dersleri vermekte ve yarı dönemli akademisyen olarak görev yapmaktadır. Bahçeşehir, Boğaziçi ve Galatasay Üniversiteleri’nde ise konuk eğitmen olarak yer almaktadır.
TEİD (Türkiye Etik ve itibar Derneği) eğitmen kadrosunda da ayrıca “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” eğitimleri vermektedir.
Avrupa İletişimciler Derneği (European Communications Association Directors) global mentörü ve Türkiye’nin en büyük kurumsal iletişimciler ağı olan Kurumsal İletişimciler Derneği’nde Yönetim Kurulu üyesi olan Aksoy aynı zamanda mentörülük ve koçluk eğitimleri de vermektedir. 6 Sigma Yeşil Kuşak eğitimi kapsamında 3M ve Global Mentorship eğitimi kapsamında BASF şirketlerinde çalıştığı dönemlerde kurum içi mentörlerden birisi olarak görev yapmıştır.
2010 yılından beri Avrupa İletişimciler Derneği (European Communication Assoiation Directors – ECAD) bünyesinde aktif koçluk ve mentörlük yapmaktadır. Halen bu kapsamda ECAD bünyesinde Türkiye’de görev yapan ki tek mentördür. Aksoy, aynı zamanda çift kanatlı gençlerin yetişmesi için çalışan Young Guru Academy’de Hayal Ortağıdır.
Eğitimin Kapsamı ve Hedefi
Şirketlerin yerel ve global pazarlardaki etik risklerini yönetecek; yerel ve uluslararası yolsuzlukla mücadele yasalarına uyumu sağlayacak; etik lider olarak rol model olacak, ekibini ve diğer şirket çalışanlarını eğiterek farkındalık yaratacak, yasaların talep ettiğinin de üzerinde, şirketin etik değerlerinin iş yapma yöntemlerine yansımasını sağlayacak iç mevzuat oluşturacak ve bunlara uyumu yönetecek yöneticiler Etik ve Uyum Yöneticisi olarak şirketlerde görev alabilirler.
Etik ve Uyum Yöneticiliği, global şirketlerin ulaştığı tüm coğrafyalarda önemli mesleklerden biri haline gelmektedir ve gitgide bu meslek için insan kaynağı ihtiyacı artmaktadır. Etik ve Uyum Yöneticileri şirketin karar alma mekanizmalarında stratejik ve kritik kararlar almasına yardımcı olurken, şirket yönetiminin ayrılmaz bir parçasıdır. Etik ve Uyum sertifika programı sadece Etik ve Uyum yöneticisi olmak isteyenleri değil, ayrıca farklı disiplinlerden gelen her türlü şirket çalışanı, şirket yöneticisi, öğrenci, akademisyen ve kamu çalışanlarının da kariyerleri ve kişisel gelişimler için tercih edilmektedir.
Etik ve Uyum Yöneticisi Meslek Standardı TEİD bünyesinde kurulan bir komite tarafından hazırlanmış, T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul görüp 09.06.2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.
TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” Sertifika Programı katılımcılara Türkiye ve Dünya’dan etik ve uyum yönetimi konusunda yerel ve uluslararası uzmanların deneyim paylaşımlarına, vaka çalışmalarına erişim ve 230’u aşkın TEİD Akademi Mezunlar Ağı’nın bir parçası olmayı sağlamaktadır.
TEİD Akademi çatısı altında sadece TEİD Akademi Mezunlarına özel etkinliklerle, yeni dönem derslere ücretsiz katılım imkanlarıyla TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” mezunları aldıkları bilgileri hem pratiğe geçirmekte hem de güncel tutma konusunda da TEİD Akademi’den destek alabilmektedir.
Kimler Katılmalı?
Neden Katılmalıyım?
Bu sertifika programı Etik ve İtibar Derneği tarafından hayata geçirilmiştir. Hem iş dünyasından hem de akademik dünyadan eğitmenlerle Etik ve Uyum Yöneticisinin günlük hayattaki gereksinimlerine ve şirketlerin bu pozisyondaki yöneticilerinden beklentilerine göre uluslararası eğitimlerin de incelenmesi ile tasarlanmıştır. Türkiye’de alanında en kapsamlı ve tek olan bu program, katılımcıların yerel ve global anlamda kariyer gelişimlerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.
*Programın sonunda tüm şartları yerine getiren katılımcılarımız TEİD Akademi tarafından onaylı bir “Başarı Sertifikası” almaya hak kazanacaklar.
Hangi Sorulara Cevap Bulacaksınız?