TEİD 2019-2021 Dönemi Yönetim Kurulu Asıl Üyesi, ACTECON Danışmanlık Şirket Ortağı
1995 yılından beri rekabet hukuku ve iktisadı alanlarında özel sektör, kamu kuruluşu ve sektör derneklerine hizmet veren Toksoy, doktora derecesini AB Hukuku alanında 2007 yılında almış ve bu tarihten sonra mesleki faaliyetlerine akademik çalışmalarıyla birlikte devam etmiştir.
AB ile Gümrük Birliği’nin tesis edildiği yıllarda, ithalatta haksız rekabet uygulamaları ve AB ve Türkiye ticaret politikaları konularında uzmanlaşan Toksoy, özellikle antidamping soruşturmalarında üretici firmalara hizmet vermiştir. Türk şirketlerini ve ihracatçı birliklerini AB, ABD, Singapur, Endonezya, Suudi Arabistan, Brezilya Hindistan gibi ülkelerin çeşitli ürünlerde açtığı soruşturmalarda temsil etmiş olan Toksoy, Türkiye’nin açmış olduğu soruşturmalarda da Çin, Vietnam, Endonezya, Pakistan ve Japonya’da faaliyet gösteren şirketleri, sektör derneklerini ve ayrıca Çin ve Pakistan ihracatçı birliklerini temsil etmiştir. Dr. Toksoy’un antidamping alanındaki faaliyetleri halen devam etmektedir.
1997 yılında Rekabet Kurumu’nun faaliyetlerine başlamasıyla birlikte AB modelini örnek alan Türk Rekabet Hukuku uygulamalarına yönelen Dr. Toksoy bu alanda da halen yoğun olarak çalışmaktadır. Dr. Toksoy özellikle kurumsal nitelikli Türk ve çokuluslu global firmaların rekabet uyum programlarını dizayn eden, revize eden, kurumsal global politikalara uyumlu hale getiren ve rekabet stratejilerini belirlemede yol gösterici olan çalışmaları yönetmektedir. Toksoy ayrıca, rekabet soruşturmaları, birleşme ve devralma işlemlerinin rekabet hukuku boyutu ve dikey yapılanmalara ilişkin çok çeşitli vakaların birikimiyle şirketlere çözüm üretme konusunda destek olmaktadır.
Dr. Fevzi Toksoy, Bahçeşehir Üniversitesi’nde AB Rekabet Hukuku dersi vermekte ve Bilgi Üniversitesi Rekabet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu üyeliği ile rekabet hukukuna akademik olarak hizmet vermektedir. Dr. Toksoy, ayrıca uluslararası rekabet kurumları şebekesi ICN (International Competition Network) bünyesinde Türk Rekabet Kurumu’nun kamu dışı uzman sıfatına haiz olup rekabet hukukunun uluslararası gelişiminde özel sektör ve akademinin yaklaşımlarını yansıtarak faal olarak görev yapmaktadır. ACTECON
Eğitimin Kapsamı ve Hedefi
Şirketlerin yerel ve global pazarlardaki etik risklerini yönetecek; yerel ve uluslararası yolsuzlukla mücadele yasalarına uyumu sağlayacak; etik lider olarak rol model olacak, ekibini ve diğer şirket çalışanlarını eğiterek farkındalık yaratacak, yasaların talep ettiğinin de üzerinde, şirketin etik değerlerinin iş yapma yöntemlerine yansımasını sağlayacak iç mevzuat oluşturacak ve bunlara uyumu yönetecek yöneticiler Etik ve Uyum Yöneticisi olarak şirketlerde görev alabilirler.
Etik ve Uyum Yöneticiliği, global şirketlerin ulaştığı tüm coğrafyalarda önemli mesleklerden biri haline gelmektedir ve gitgide bu meslek için insan kaynağı ihtiyacı artmaktadır. Etik ve Uyum Yöneticileri şirketin karar alma mekanizmalarında stratejik ve kritik kararlar almasına yardımcı olurken, şirket yönetiminin ayrılmaz bir parçasıdır. Etik ve Uyum sertifika programı sadece Etik ve Uyum yöneticisi olmak isteyenleri değil, ayrıca farklı disiplinlerden gelen her türlü şirket çalışanı, şirket yöneticisi, öğrenci, akademisyen ve kamu çalışanlarının da kariyerleri ve kişisel gelişimler için tercih edilmektedir.
Etik ve Uyum Yöneticisi Meslek Standardı TEİD bünyesinde kurulan bir komite tarafından hazırlanmış, T.C. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul görüp 09.06.2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.
TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” Sertifika Programı katılımcılara Türkiye ve Dünya’dan etik ve uyum yönetimi konusunda yerel ve uluslararası uzmanların deneyim paylaşımlarına, vaka çalışmalarına erişim ve 230’u aşkın TEİD Akademi Mezunlar Ağı’nın bir parçası olmayı sağlamaktadır.
TEİD Akademi çatısı altında sadece TEİD Akademi Mezunlarına özel etkinliklerle, yeni dönem derslere ücretsiz katılım imkanlarıyla TEİD Akademi “Kurumsal Etik ve Uyum Yönetimi” mezunları aldıkları bilgileri hem pratiğe geçirmekte hem de güncel tutma konusunda da TEİD Akademi’den destek alabilmektedir.
Kimler Katılmalı?
Neden Katılmalıyım?
Bu sertifika programı Etik ve İtibar Derneği tarafından hayata geçirilmiştir. Hem iş dünyasından hem de akademik dünyadan eğitmenlerle Etik ve Uyum Yöneticisinin günlük hayattaki gereksinimlerine ve şirketlerin bu pozisyondaki yöneticilerinden beklentilerine göre uluslararası eğitimlerin de incelenmesi ile tasarlanmıştır. Türkiye’de alanında en kapsamlı ve tek olan bu program, katılımcıların yerel ve global anlamda kariyer gelişimlerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.
*Programın sonunda tüm şartları yerine getiren katılımcılarımız TEİD Akademi tarafından onaylı bir “Başarı Sertifikası” almaya hak kazanacaklar.
Hangi Sorulara Cevap Bulacaksınız?